PUBLICITATE
>
Anunturi importante
>
Sponsorizari
>
Legislatie specifica


PUBLICITATE / ANUNTURI IMPORTANTE
 

14.12.2015

SC FITERMAN PHARMA SRL a fost sanctionata pentru difuzarea de materiale publicitare pe canale de distributie neautorizate de catre ANMDM pentru medicamentul SINDOLOR GEL.

23.09.2013

Incepand cu data de 2 decembrie 2013, Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, va incepe verificarea implementarii  art. 611  din  HOTARAREA Nr. 18/08.08.2013 referitoare la aprobarea versiunii revizuite a Ghidului privind evaluarea publicitatii medicamentelor de uz uman.

05.02.2013

BIOFARM SA a fost sanctionata pentru difuzarea de materiale publicitare neautorizate si pe canale de distributie neautorizate de catre ANMDM pentru medicamentul Bixtonim Xilo, picaturi nazale, solutie

05.01.2012

Deoarece nu respecta HCS 21/2011 capitolul III, art. 30, litera i) din Ghidul privind evaluarea publicitatii, s-a solicitat retragerea de la difuzare in presa destinata profesionistilor din domeniul sanatatii, a machetelor de presa privind urmatoarele medicamente:
- AULIN 100, comprimate, (ANGELINI PHARMACEUTICALS ROMANIA SRL)
- DUODART, 0,5 mg/0,4 mg, capsule, (GlaxoSmithKline SRL)
- AMISULPRIDA LPH, 200mg, comprimate, DEFROZYP, 75 mg, comprimate filmate, TRIGLIPO 160 mg, comprimate, VOREDANIN 10mg, 20 mg, 40 mg comprimate filmate, INDAPAMID LPH 1,5 mg, comprimate (LABORMED PHARMA S.A.)
- Oscillococcinum, globule homeopate (Lab. BOIRON S.A)

28.07.2011

TERAPIA SA - a fost sanctionata  pentru difuzarea unui spot tv modificat fata de forma autorizata de catre ANMDM pentru medicamentul ASPENTER, comprimate filmate gastrorezistente.

31.03.2011

Grupul de lucru pentru revizuirea Ghidului de evaluare a publicitatii la medicamentele de uz uman creat la nivelul ANMDM intre reprezentanti ai companiilor farmaceutice si reprezentanti ai ANMDM, propune introducerea definitiilor pe care le gasiti in atasament in Ghidul care face obiectul revizuirii.
Eventualele completari sau modificari ale materialului le asteptam pe adresa de email nicolae.fotin@anm.ro pana la data de 08.04.2011.
descarca documentul ...

24.01.2011

In urma inspectiilor efectuate in unitati de distributie cu amanuntul a medicamentelor de uz uman, inspectorii ANMDM au constatat: utilizarea de forme de publicitate neavizate de ANMDM, “ kit-uri “ pentru diverse afectiuni – combinatii de 3 medicamente, cu referiri la reduceri de prêt sau “ preturi speciale “atat la raft cat si in brosuri destinate publicului larg, utilizarea de materiale publicitare pentru medicamente care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala in locuri accesibile publicului larg.
Pentru fiecare dintre medicamentele la care s-a utilizat astfel de publicitate, ANMDM a sanctionat DAPP-ul.
tabel amenzi pentru publicitate ...

05.11.2010

Health Advisors SRL - a fost sanctionata pentru nerespectarea solicitãrii ANMDM de retragere de la difuzare a spotului TV în format neautorizat pentru medicamentul NEOLIN comprimate.

03.11.2010

Medochemie Ltd – Reprezentanþa Romania - a fost sanctionata pentru utilizarea de publicitate out-door neavizata de catre ANMDM  pentru medicamentul Rupan 200mg, cpr. film.
Dentotal Protect SRL - a fost sanctionata pentru difuzarea de materiale publicitare ( audio si in format tiparit ) neavizate de catre ANMDM pentru medicamentul ARTIDENTAL 40 mg/0,005 mg/ml, solutie injectabila.

01.11.2010

Promomed SRL - a fost sanctionata pentru distributie de materiale publicitare neavizate pentru medicamentul MEDIKINET RETARD, capsule.

15.10.2010

Va comunicam ca SC HEALTH ADVISORS SRL  a fost sanctionata pentru difuzarea in alta forma decat cea avizata de catre ANMDM a unui material publicitar pentru produsul NEOLIN.

08.10.2010

In atentia Detinatorilor de autorizatii de punere pe piata pentru medicamente sau a reprezentantilor acestora.
Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale va instiinteaza  ca, in vederea asigurarii unei comunicari mai usoare intre partile implicate in evaluarea/avizarea materialelor publicitare la medicamentele de uz uman, este necesara nominalizarea unei persoane responsabile pentru aceasta activitate, precum si un loctiitor al acesteia. Nominalizarea va cuprinde datele de contact ( nume, prenume,pregatire profesionala,numar  telefon, adresa email ) si va fi depusa la Registratura ANMDM in programul de primire a materialelor publicitare.

27.09.2010

Terapia SA - a fost sanctionata pentru difuzarea de materiale publicitare neavizate pentru medicamentul Furazolidon 100mg comprimate.
Terapia SA - a fost sanctionata pentru difuzarea unui spot publicitar radio neavizat la medicamentul CODAMIN P comprimate.

02.09.2010

Biofarm SA - a fost sanctionata pentru utilizarea de canale de publicitate neavizate la produsul  BIXTONIM – picaturi nazale, solutie.

15.06.2010

Laboratoires Boiron – Reprezentanta Romania a fost sanctionata pentru difuzarea unui material publicitar neavizat la medicamentul COCCULINE – comprimate homeopate.

14.06.2010

NOVARTIS CONSUMER HEALTH GMBH - Reprezentanta Romania a fost sanctionata pentru difuzarea unui material publicitar modificat fata de cel avizat de ANM pentru medicamentul LAMISIL DERMGEL 1%gel.

27.05.2010

MCNEIL PRODUCTS LIMITED C/O JOHNSON&JOHNSON - MAREA BRITANIE  a fost sanctionata pentru difuzarea unui spot publicitar TV la medicamentul Ben-Gay fara aprobare emisa de ANM.

 

Toate drepturile rezervate © 2010 Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale