05.04.2016
In atentia tuturor distribuitorilor angro de medicamente
ANMDM a fost informata despre 112 doze de vaccin Zostavax (APP EU/1/06/341/011, detinator APP Sanofi Pasteur MSD SNC Franta) care au fost furate in data de 21 martie 2016 dintr-un camion parcat langa o statie de benzina de pe autostrada. Produsul era transportat de la Sanofi Pasteur Franta catre depozitul Sanofi Pasteur MSD din Spania.
Seria de Zostavax este inscriptionata in limbile suedeza/norvegiana/daneza.
Cantitatea ramasa din aceasta serie (aprox. 888 doze) se afla in carantina pana la obtinerea de informatii suplimentare despre produsul finit.
Datele de identificare ale seriei de produs furata sunt:
numar de serie: L035377
data de expirare: 28/02/2017

Avand in vedere ca acest produs este un vaccin, sensibil la temperatura, este foarte probabil ca produsul furat sa fie lipsit de eficacitate. Se recomanda sa actionati adecvat daca vi se ofera spre vanzare acest produs.
Daca va este oferita sau livrata seria mentionata, va rugam sa solicitati de la furnizorul dvs. certificatul de analiza, pentru a stabili daca operatiunea este legala si sa contactati imediat ANMDM si detinatorul de APP. Daca aveti suspiciunea ca vi se ofera produse dintr-o sursa suspecta, va rugam sa informati ANMDM.