• Anunț important

  07.08.2023
  În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Hip Implants, Bipolar Head fabricate de producătorul OHST Medizintechnik AG, Germania, dacă au intrat în posesia Certificatului CE de examinare a proiectului falsificat nr. 13434GB411150818, care ar fi emis de Organismul Notificat MEDCERT GmbH , Germania (0482), la data de 2020-08-18, valabil până la data de 2030-12-22 pentru acest producător.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României Hip Implants, Bipolar Head de la producătorul OHST Medizintechnik AG, Germania, în baza certificatului falsificat menționat anterior, nu le utilizați sau puneți la dispoziție pe piață și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.

 • Anunț important

  07.08.2023
  În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Hip Implants, Femoral Head fabricate de producătorul OHST Medizintechnik AG, Germania, dacă au intrat în posesia Certificatului CE de examinare a proiectului falsificat nr. 13435GB411150818, care ar fi emis de Organismul Notificat MEDCERT GmbH, Germania (0482), la data de 2020-08-18, valabil până la data de 2030-12-22 pentru acest producător.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României Hip Implants, Femoral Head de la producătorul OHST Medizintechnik AG, Germania, în baza certificatului falsificat menționat anterior, nu le utilizați sau puneți la dispoziție pe piață și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.

 • Anunț important

  07.08.2023
  În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Oral Dispenser – 2ml, 3ml, 5ml, 6ml, 10ml, 12ml, 20ml, Rubber Dropper Assembly, Glass Dropper Assembly, Measuring Cups, Measuring Spoons, Pilfer Proof Caps, Child Resistance Caps (CRC), Flip Top Caps, Tablet Bottles, Silicon Rubber Teats, Eye Drop Bottles, Dry Syrup Bottles, Crew Caps, Adopter, Plastic Plug, Piles Applicators, PCO Caps, Baby Droppers Set, Tablet Applicators, Gel Applicators, Oral Dispenser (0,3ml, 0.5ml, 1ml) fabricate de producătorul Neelkanth Polymer Industries, India, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. DGM 930 care ar fi emis de Organismul Notificat Presafe Denmark A/S, Danemarca (0483), la data de 2020-10-07, valabil până la data de 2025-10-06 pentru acest producător.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României Oral Dispenser – 2ml, 3ml, 5ml, 6ml, 10ml, 12ml, 20ml, Rubber Dropper Assembly, Glass Dropper Assembly, Measuring Cups, Measuring Spoons, Pilfer Proof Caps, Child Resistance Caps (CRC), Flip Top Caps, Tablet Bottles, Silicon Rubber Teats, Eye Drop Bottles, Dry Syrup Bottles, Crew Caps, Adopter, Plastic Plug, Piles Applicators, PCO Caps, Baby Droppers Set, Tablet Applicators, Gel Applicators, Oral Dispenser(0,3ml, 0.5ml, 1ml) de la producătorul Neelkanth Polymer Industries, India, nu le utilizați sau puneți la dispoziție pe piață și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.

 • Anunț important

  21.07.2023
  În atenția tuturor părților interesate (importatori, distribuitori, utilizatorilor – unități sanitare și pacienți)
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Sodium hialuronate injection, Cross-Linked Sodium Hyaluronate Injection marca Genu Vida, diferite concentrații, fabricate de producătorul Heil Pharma, India, inscripționate pe ambalaj doar cu marcajul CE, dacă au intrat în posesia certificatului nr. BQC23HP44IN emis de BQS Certification Services, Brazilia la data de 14-04-2023, valabil până la data de 13-04-2026, entitate care nu are statut de Organism Notificat la Bruxelles pe Directiva 93/42/EEC sau Regulamentul (UE) 2017/745 de dispozitive medicale.
  Introducerea pe piața UE a acestui tip de dispozitive medicale (clasă III) se poate face numai cu implicarea unui Organism Notificat la Bruxelles pe Directiva 93/42/EEC sau Regulamentul (UE) 2017/745 de dispozitive medicale. În acest caz dispozitivele de tipul celor menționate anterior trebuie să poarte marcajul CE însoțit de numărul de identificare al Organismului Notificat la Bruxelles, implicat în evaluarea conformității respectivelor dispozitive cu cerințele generale privind siguranța și performanța, aplicabile clasei de risc în care se încadrează.
  Atenționăm unitățile sanitare de stat și private precum și pacienții să nu utilizeze dispozitivele medicale intraarticulare Sodium hialuronate injection, Cross-Linked Sodium Hyaluronate Injection marca Genu Vida, diferite concentrații, fabricate de producătorul Heil Pharma, India, inscripționate pe ambalaj doar cu marcajul CE
  în cazul în care au intrat în posesia acestora și să sesizeze Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață, la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR, în cazul în care au cunoștință de distribuitori care au comercializat pe teritoriul României aceste dispozitive medicale.

 • Anunț important

  07.06.2023
  În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Blood pressure monitors, thermometers, suction, nebulizers, digital color doppler, hearing aids fabricate de producătorul Prolinx GmbH(ALPHA), Germania, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. N50569-14-7 care ar fi emis de Organismul Notificat mdc medical device certification GmbH, Germania (0483), la data de 2019-12-08, valabil până la data de 2023-07-02 pentru acest producător.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României Blood pressure monitors, thermometers, suction, nebulizers, digital color doppler, hearing aids de la producătorul Prolinx GmbH(ALPHA), Germania, nu le utilizați sau puneți la dispoziție pe piață și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
  Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să consulte informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat mdc medical device certification GmbH, Germania (0483), accesând link-ul de mai jos:
  Baza de date cu certificatele falsificate:
  https://www.mdc-ce.de/fileadmin/user_upload/Downloads/mdc-Dokumente/Kundenlisten/Gef%C3%A4lschte_Zertifikate_List_of_forged_certificates_2023-06-01.pdf

 • Anunț important

  24.04.2023
  În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Oxidized regenerated cellulose – Equicel și Equitamp, fabricate de producătorul EQUIMEDICAL BV, Olanda, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. 11152-2017-CE-IBE-NA-PS Rev. 2.0 și respectiv a Certificatului CE de examinare a proiectului falsificat nr. 11150-2017-CE-IBE-NA-PS Rev. 2.0, care ar fi emise de către Organismul Notificat DNV GL NEMKO PRESAFE AS, Norvegia (2460) la data de 21 Aprilie 2021, valabile până la data de 21 Aprilie 2026 și respectiv 20 Aprilie 2026, pentru acest producător.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României Oxidized regenerated cellulose – tipurile Equicel și Equitamp, fabricate de producătorul EQUIMEDICAL BV, Olanda, în baza certificatelor falsificate, nu le utilizați sau puneți la dispoziție pe piață, returnați-le la furnizori și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
  Atragem atenția tuturor celor interesați asupra faptului că ultimele certificate de conformitate CE deținute de acest producător pentru dispozitivele medicale în cauză, respectiv Certificatul de conformitate CE nr. 11152-2017-CE-IBE-NA-PS Rev. 1.0 și Certificatul CE de examinare a proiectului nr. 11150-2017-CE-IBE-NA-PS Rev. 1.0, ambele valabile până la data de 04 Aprilie 2023 au fost suspendate de Organismul Notificat emitent (2460) la data de 28 Mai 2019 și ulterior retrase de Organismul Notificat emitent (2460) la data de 11 Septembrie 2019. În condițiile în care ați intrat în posesia acestor dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care au comercializat pe teritoriul României aceste dispozitive medicale în baza certificatelor suspendate și retrase, nu le mai utilizați și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
  În afara certificatelor falsificate menționate anterior, atragem atenția părților interesate că producătorul EQUIMEDICAL BV, Olanda deține și alte două certificate falsificate, de conformitate a Sistemului de management cu cerințele ISO 13485:2003/NS-EN ISO 13485:2016 pentru activitățile de proiectare, producție și vânzare angro a mai multor tipuri de dispozitive medicale, printre care și Oxidized regenerated cellulose. Aceste certificate sunt: nr. 277179-2019-AQ-IBE-NA-PS-Rev1.0 emis la data de 28 Februarie 2019 și valabil până la 27 Februarie 2024 și nr. 277179-2019-AQ-IBE-NA-PS-Rev 2.0 emis la data de 21 Aprilie 2021 și valabil până la 20 Aprilie 2026 și ar fi emise de același organism, DNV GL NEMKO PRESAFE AS, Norvegia.

 • Anunț important

  10.04.2023
  În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Product for determination of infection markers Model/(s) In-Vetro Diagnostic Medical Device for Detection of SARS-CoV-2 Antibody (colloidal gold immunochromatography) Model: COVID19 INSTATEST (Self-testing: 1 test per box), fabricate de producătorul Beijing Lepu Medical Technology Co. Ltd., China, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. V1.18.02.03496.002 care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), la data de 2020-03-13, valabil până la data de 2023-06-27 pentru acest producător.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale pentru diagnostic in vitro sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României aceste tipuri de dispozitive în baza certificatului falsificat menționat anterior, nu le utilizați sau puneți la dispoziție pe piață și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
  Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să consulte informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat, TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând link-urile de mai jos:
  Baza de date cu certificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
  Baza de date cu certificatele falsificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate

 • Anunț important

  31.03.2023
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Blood separating kit, fabricate de producătorul Glofinn Co., Ltd., Republic of Korea, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. G1.098601.0004.Rev.00 care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), la data de 2022-08-10, valabil până la data de 2024-08-10 pentru acest producător.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României Blood separating kit de la producătorul Glofinn Co., Ltd., Republic of Korea, nu le puneți la dispoziție pe piață și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
  Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să consulte informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat, TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând link-urile de mai jos:
  Baza de date cu certificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
  Baza de date cu certificatele falsificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate

 • Anunț important

  31.03.2023
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul:Infusion Pump, Syringe Pump Infusion Warmer, Patient Warming Machine, fabricate de producătorul Jiangsu Sinowise Technology Co., Ltd., People’s Republic of China, dacă au intrat în posesia copiei falsificate a Certificatului de conformitate CE nr. G1.104715.0002.Rev.01 care ar fi emisă de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2021-04-23, valabilă până la data de 2024-05-26 pentru acest producător.
  Certificatul valid, cu aceleași date de identificare, respectiv număr, dată de emitere și de expirare și categoriile de dispozitive medicale Infusion Pump și Syringe Pump, a fost emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania(0123), pentru producătorul Dongguan HEPHO Medical Science Technology Co., LTD., People’s Republic of China.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României Infusion Pump, Syringe Pump Infusion Warmer, Patient Warming Machine de la producătorul Jiangsu Sinowise Technology Co., Ltd., People’s Republic of China, nu le puneți la dispoziție pe piață și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
  Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să consulte informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat, TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând link-urile de mai jos:
  Baza de date cu certificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
  Baza de date cu certificatele falsificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate

 • Anunț important

  30.03.2023
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Infusion Sets for Single Use (with Needle), Sterile Hypodermic Syringes for Single Use (with Needle), Disposable Sterile Needles, fabricate de producătorul Wuxi Owgels Medical Instruments Co.,LTD., China, dacă au intrat în posesia copiei falsificate a Certificatului de conformitate CE nr. G2.072857.0013.Rev.00 care ar fi emisă de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2019-10-11, valabilă până la data de 2024-05-26 pentru acest producător.
  Certificatul valid, cu aceleași date de identificare, respectiv număr, categorie de produse, dată de emitere și de expirare, a fost emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), pentru producătorul Changzhou Jiafeng Medical Equipment Co., Ltd., China.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României Infusion Sets for Single Use (with Needle), Sterile Hypodermic Syringes for Single Use (with Needle), Disposable Sterile Needles de la producătorul Wuxi Owgels Medical Instruments Co.,LTD., China, nu le puneți la dispoziție pe piață și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
  Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să consulte informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat, TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând link-urile de mai jos:
  Baza de date cu certificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
  Baza de date cu certificatele falsificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate

 • Anunț important

  23.03.2023
  În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Sterile Haemostatic Absorbable Gelatin Sponges – model Equispon, fabricate de producătorul EQUIMEDICAL BV, Olanda, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. 12493-2018-CE-IBE-NA-PS Rev. 1.0 și respectiv a Certificatului de conformitate CE falsificat nr. 12492-2018-CE-IBE-NA-PS Rev. 1.0, care ar fi emise de către Organismul Notificat DNV GL PRESAFE AS, Norvegia (2460) la data de 21 Aprilie 2021, valabile până la data de 20 Aprilie 2026, pentru acest producător.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României Sterile Haemostatic Absorbable Gelatin Sponges – model Equispon, fabricate de producătorul EQUIMEDICAL BV, Olanda în baza certificatelor falsificate, nu le utilizați sau puneți la dispoziție pe piață, returnați-le la furnizori și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
  Atragem atenția tuturor celor interesați asupra faptului că ultimele certificate de conformitate CE deținute de acest producător pentru dispozitivele medicale în cauză, respectiv Certificatul de conformitate CE nr. 12492-2018-CE-IBE-NA-PS și Certificatul de conformitate CE nr. 12493-2018-CE-IBE-NA-PS, ambele valabile până la data de 28 Mai 2023, au fost suspendate de Organismul Notificat emitent (2460) la data de 28 Mai 2019 și ulterior retrase de Organismul Notificat emitent (2460) la data de 11 Septembrie 2019. În condițiile în care ați intrat în posesia acestor dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care au comercializat pe teritoriul României aceste dispozitive medicale în baza certificatelor suspendate și retrase, nu le mai utilizați și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.

 • Anunț important

  23.03.2023
  În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Disposables for Anaesthesia and Respiration Disposable Anaesthesia Needle and Anaesthesia Kit, fabricate de producătorul YangZhou SUSMED IMPORT&EXPORT CO.,LTD., China, dacă au intrat în posesia copiei falsificate a Certificatului de conformitate CE nr. G7.17.04.82107.009 care ar fi emisă de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2018-03-01, valabilă până la data de 2022-12-11 pentru acest producător.
  Certificatul valid, cu aceleași date de identificare, respectiv număr, categorie de produse, dată de emitere și de expirare, a fost emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), pentru producătorul Zhejiang Runqiang Medical Instruments Co., Ltd., People’s Republic of China.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care au comercializat pe teritoriul României Disposables for Anaesthesia and Respiration Disposable Anaesthesia Needle and Anaesthesia Kit de la producătorul YangZhou SUSMED IMPORT&EXPORT CO.,LTD., China, nu le utilizați sau puneți la dispoziție pe piață și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
  Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să consulte informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat, TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând link-urile de mai jos:
  Baza de date cu certificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
  Baza de date cu certificatele falsificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate

 • Anunț important

  23.03.2023
  În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Disposable Anaesthesia Needle and Anaesthesia Kit, fabricate de producătorul YangZhou SUSMED IMPORT&EXPORT CO.,LTD., China, dacă au intrat în posesia copiei falsificate a Certificatului de conformitate CE nr. G1.17.12.82107.013 care ar fi emisă de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2018-05-07, valabilă până la data de 2023-05-06 pentru acest producător.
  Certificatul valid, cu aceleași date de identificare, respectiv număr, categorie de produse, dată de emitere și de expirare, a fost emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), pentru producătorul Zhejiang Runqiang Medical Instruments Co., Ltd., People’s Republic of China.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României Disposable Anaesthesia Needle and Anaesthesia Kit de la producătorul YangZhou SUSMED IMPORT&EXPORT CO.,LTD., China, nu le utilizați sau puneți la dispoziție pe piață și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
  Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să consulte informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat, TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând link-urile de mai jos:
  Baza de date cu certificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
  Baza de date cu certificatele falsificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate

 • Anunț important

  23.03.2023
  În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor, și utilizatorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul ”Sterile Gauze Swabs, Sterile Non-Woven Sponge,Sterile First Aid Dressing Bandage, Surgical Gowns, Surgical Drapes, Sterile Eye Pad, Sterile Hemostasis Adhesive Dressing Series (Sterile Wound Plaster, Liquid Transfusion Plaster and Adhesive Dressing), Sterile Examination Gloves, Rectal Tube, Urine Drainage Bag, Basic Dressing Packs”, dacă au intrat în posesia unei copii falsificate a Certificatului de conformitate CE nr. G2S.054580.0023.Rev.01, valabil de la data de 2019-09-04 până la data de 2024-05-26, care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), pentru orice alt producător în afară de Hygeia Medical Co., Ltd., Shanghai, People’s Republic of China.
  Certificatul valid, cu aceleași date de identificare, respectiv număr, categorie de produse, dată de emitere și de expirare, a fost emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), pentru producătorul Hygeia Medical Co., Ltd., Shanghai, People’s Republic of China.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale, pentru care v-a fost prezentată copia falsificată a Certificatului de conformitate CE nr. G2S.054580.0023.Rev.01, nu le utilizați sau puneți la dispoziție pe piață și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
  Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să consulte informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat, TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând link-urile de mai jos:
  Baza de date cu certificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
  Baza de date cu certificatele falsificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate

 • Anunț important

  23.03.2023
  În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor, și utilizatorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul ”Sterile Gauze Swab with X-Ray, Sterile Lap Sponge, Sterile Surgical Gloves, Foley Catheter (Latex), Nelaton Catheter, Endotracheal Tubes, Disposable Syringes, Disposable Infusion Sets, Disposable Blood Transfusion Sets, Disposable Scalp Vein Sets, Disposable Hypodermic Needles, Disposable Surgical Blades, Sterile Scalpel with Plastic Handle, Suction Catheter, Feeding Tube, Stomach Tube, Extension Tube/Connecting Tube”, dacă pentru aceste dispozitive medicale au intrat în posesia unei copii falsificate a Certificatului de conformitate CE nr. G2.054580.0019.Rev.01, valabil de la data de 2019-09-04 până la data de 2024-05-26, care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), pentru orice alt producător în afară de Hygeia Medical Co., Ltd., Shanghai, People’s Republic of China.
  Certificatul valid, cu aceleași date de identificare, respectiv număr, categorie de produse, dată de emitere și de expirare, a fost emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), pentru producătorul Hygeia Medical Co., Ltd., Shanghai, People’s Republic of China.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale, pentru care v-a fost prezentată copia falsificată a Certificatului de conformitate CE nr. G2.054580.0019.Rev.01, nu le utilizați sau puneți la dispoziție pe piață și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
  Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să consulte informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat, TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând link-urile de mai jos:
  Baza de date cu certificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
  Baza de date cu certificatele falsificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate

 • Anunț important

  27.12.2022
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Dental Implant System (including Implant Body, Abutment, Central Screw, Cover Screw), fabricate de producătorul Foshan Angels Biotechnology CO. LTD., China dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. G1 093823 0004 Rev. 00 care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2022-01-13, valabil până la data de 2024-03-13.
  Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să acceseze site-ul Organismului Notificat, TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), la linkurile de mai jos:
  Baza de date cu certificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
  Baza de date cu certificatele falsificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate

 • Anunț important

  12.12.2022
  În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Integral Dental Unit, fabricate de producătorul Foshan Nanhai Hager Medical Machinery Co., Ltd., PEOPLE’S REPUBLIC OF CHINA dacă au intrat în posesia copiei falsificate a Certificatului de conformitate CE nr. G2 058482 0010 Rev. 00 care ar fi emisă de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2020-07-07, valabilă până la data de 2025-07-06 pentru acest producător.
  Certificatul valid, cu același număr și pentru aceeași categorie de produse, emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) aparține producătorului Foshan Anle Medical Apparatus Co., Ltd., People’s Republic of China.
  În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României Integral Dental Unit de la producătorul Foshan Nanhai Hager Medical Machinery Co., Ltd., PEOPLE’S REPUBLIC OF CHINA, nu le utilizați sau puneți la dispoziție pe piață și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
  Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să verifice această informație pe site-ul Organismului Notificat, TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând link-urile de mai jos:
  Baza de date cu certificatele emise
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
  Baza de date cu certificatele falsificate
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate

 • Anunț important

  09.11.2022
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitivele medicale de tipul: A set of silicone devices for gastric restriction- MediStars Intragastric Balloon, fabricate de producătorul JSC “MediStars”, Russia dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. 2019-MDD/QS-033 care ar fi emis de Organismul Notificat 3EC International a.s., Slovacia (2265) la data de 2019-04-26, valabil până la data de 2024-04-25.
  Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să verifice această informație pe site-ul Organismului Notificat 3EC International a.s., Slovacia (2265), accesând link-ul de mai jos:
  Baza de date cu certificatele falsificate: https://www.3ec.sk/en/services/falsificates/.

 • Anunț important

  09.11.2022
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitivele medicale de tipul: Hyaluronan Soft Tissue Filling Gel – Manorui Cross Linked / Non Cross Linked Hyaluronic Acid, fabricate de producătorul Jining Hangxing E-Commerce Co., Ltd., China dacă au intrat în posesia Certificatelor de conformitate CE falsificate nr. 2020-MDD/QS-008 pe Anexa II fără Secțiunea 4 din Directiva 93/42/EEC și nr. 2020-MDD/DE-025 pe Anexa II, Secțiunea 4 din Directiva 93/42/EEC care ar fi emise de Organismul Notificat 3EC International a.s., Slovacia (2265) la data de 2020-11-07, valabile până la data de 2025-11-06.
  Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să verifice această informație pe site-ul Organismului Notificat 3EC International a.s., Slovacia (2265), accesând link-ul de mai jos:
  Baza de date cu certificatele falsificate: https://www.3ec.sk/en/services/falsificates/.

 • Anunț important

  04.10.2022
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Instrumentos quirúrgicos (clase lla), sistemas de endoscopia e accesorios, Instrumentos e accesorios para electrobisturíes, Cánulas traqueales, Implantes para ortopedia, clips para aneurisma (classe III), Insufladores de C02, Trocars desechables esteriles, fabricate de producătorul AMNOTEC International Medical GmbH, Germania dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. HT 09 08 55978 331 care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2019-03-14, valabil până la data de 2022-09-13.

 • Anunț important

  04.10.2022
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Dental Devices, Components and Consumables / modele: Lingual Appliances, Self-Ligating Appliances, Ceramic Brackets, Metal Brackets. Digital Orthodontics Buccal Tubes and Bands, Archwire Systems, Bonding Banding Products and Curing Light for Dental Use, fabricate de producătorul 3M UNITEK, Germania – 3M UNITEK Orthodontic Products, SUA dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. G1 07 01 50371 003 care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 02 June 2015.
  Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să verifice această informație pe site-ul Organismului Notificat, TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând link-ul de mai jos:
  Baza de date cu certificatele falsificate:
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate

 • Anunț important

  05.09.2022
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Orthopaedic Implants & Spinal Implants (Sterile / Non-Sterile), fabricate de producătorul Sharma Ortho System Pvt. Ltd., India, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. 2017-MDD/QS-032, care se pretinde a fi emis pentru acest producător de Organismul Notificat 3EC International a.s., Slovacia (2265), la data de 2017-09-24, valabil până la data de 2022-09-23.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  02.08.2022
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România tipurile de dispozitive medicale fabricate de producătorul Divine Medicure Technology, India, care fac obiectul Certificatului de conformitate CE falsificat nr. 245067-2019-CE-IND-NA-PS Rev. 0.0 care ar fi emis de Organismul Notificat DNV GL Presafe AS, Norvegia (2460) la data de 15 Aprilie 2019, valabil până la data de 10 Decembrie 2023.
  Potrivit informațiilor intrate în posesia ANMDMR, Organismul Notificat DNV GL Presafe AS, Norvegia (2460) nu a emis niciun Certificat de conformitate CE pentru acest producător.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  27.05.2022
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul:
  Video Laryngoscope, fabricate de producătorul KoMaC Co. Ltd., Coreea, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. G1 075408 0030 Rev.03, emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2019-11-21, valabil până la data de 2024-05-26.
  Bronchoscope, fabricate de producătorul KoMaC Co. Ltd., Coreea, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. G2S 073403 0028, care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2019-12-31, valabil până la data de 2024-12-30.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  19.05.2022
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Medical Electric Saw Drill, Medical Electric Drill, Medical Electric Saw, Acerabulum Reamer, fabricate de producătorul Beijing Eaven Medical Instrument Co., Ltd., China, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. G2 16 06 95446 003, care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de la data de 2018-11-08, valabil până la data de 2023-01-07.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  19.04.2022
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Wrist Type Blood Pressure Monitor, Infrared Thermometer, Arm Type Blood Pressure Monitor, Fetal Doppler, Nebulizer, fabricate de producătorul Xuzhou Yongkang Electronic Science Technology Co., Ltd., China, dacă au intrat în posesia unei copii falsificate a Certificatului de conformitate CE nr. G2 092582 0010 Rev. 00, emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2019-11-26, valabil până la data de 2024-05-26, copie care cuprinde toate dispozitivele medicale menționate anterior.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut, recomandăm părților interesate să verifice eventualele informații de acest gen, postate de Organismele Notificate emitente pe website-urile proprii, spre exemplu:
  TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123)
  Baza de date cu certificatele emise
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
  (criteriu de căutare al doilea grup de cifre din numărul de certificat).
  Baza de date cu certificatele falsificate
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate
  TÜV Rheinland LGA Products GmbH, Germania (0197)
  Baza de date cu certificatele emise
  https://www.certipedia.com/ (criteriu de cautare al doilea grup de cifre din numarul de certificat)
  Baza de date cu certificatele falsificate
  https://www.tuv.com/world/en/black-list/
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  28.02.2022
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Oxigen Mask, Non-Rebreath Mask, Multi-vent Mask, Stomach Tube, Suction Catheter, Feeding Tube, Nasal Oxygen Cannula, Urethral Catheter without Balloon, Tracheostomy Mask, Aerosol Mask, Nebulizer, Disposable Air Cushion Face Mask, Nasal Jet Tube, Cricothyrotomy Kit, fabricate de producătorul Suzhou Ao Tech Co., Ltd., China, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. G1 038800 0014 Rev.00 care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2020-03-31, valabil până la data de 2024-05-26.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  17.01.2022
  În atenția tuturor părților interesate (importatori, distribuitori, utilizatori)
  ANMDMR atenționează toate părțile interesate să nu introducă pe piața din România sau să utilizeze dispozitive medicale de tipul CoviSelf COVID-19 Antigen Lateral Flow Test Device OTC Home Test, fabricate de producătorul MyLab Discovery Solutions PVT LTD, India, pentru care au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. 1434-IVDD-648/2021 care se pretinde a fi emis de Organismul Notificat Polish Centre for Testing and Certification, Polonia (1434) la data de 30.11.2021, valabil până la data de 30.11.2024.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  02.11.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Auto Disable Syringes, Burette Infusion Set; Insulin Syringes for Single Use, face Masks, fabricate de producătorul Changzhou Medical Appliances General Factory Co., Ltd., China, pentru care a fost depistată pe piața UE o copie falsificată a Certificatului de conformitate CE nr. DD 2183016-1, emis de Organismul Notificat TÜV Rheinland LGA Products GmbH, Germania (0197) la data de 2020-11-30, valabil până la data de 2024-05-26.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut, recomandăm părților interesate să verifice eventualele informații de acest gen, postate de Organismele Notificate emitente, pe website-urile proprii, spre exemplu:
  TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123)
  Baza de date cu certificatele emise
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
  (criteriu de căutare al doilea grup de cifre din numărul de certificat).
  Baza de date cu certificatele falsificate
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate
  Baza de date cu certificatele emise
  https://www.certipedia.com/ (criteriu de cautare al doilea grup de cifre din numarul de certificat)
  Baza de date cu certificatele falsificate
  https://www.tuv.com/world/en/black-list/
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  20.10.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Contrast media injectors 4 connecting tube accessories, fabricate de producătorul Shenzhen Seacrown Electromechanical Co., Ltd., China, dacă au intrat în posesia unei copii falsificate a Certificatului de conformitate CE nr. 4545GB410200806 emis de Organismul Notificat MEDCERT Zertifizierungs- und Prüfungsgesellschaft für die Medizin GmbH, Germania (0482) la data de 2020-08-06, valabil până la data de 2024-05-27, copie care cuprinde în anexa la certificat, la lista de produse/categoriile de produse incluse în scopul certificatului, exact aceste tipuri de dispozitive medicale.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  30.09.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Electrocardiograph, Transcutaneous Jaundice Detector, Spirometer, Automatic External Defibrillator, fabricate de producătorul Guangzhou MeCan Medical Limited, China, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. G1 067514 0018 Rev.00, care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2019-01-09, valabil până la data de 2024-01-08.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut, recomandăm părților interesate să verifice eventualele informații de acest gen, postate de Organismele Notificate emitente, pe website-urile proprii, spre exemplu:
  TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123)
  Baza de date cu certificatele emise
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank (criteriu de căutare al doilea grup de cifre din numărul de certificat).
  Baza de date cu certificatele falsificate
  https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate
  TÜV Rheinland LGA Products GmbH, Germania (0197)
  Baza de date cu certificatele emise
  https://www.certipedia.com/ (criteriu de cautare al doilea grup de cifre din numarul de certificat)
  Baza de date cu certificatele falsificate
  https://www.tuv.com/world/en/black-list/
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  24.09.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul DIAVUE ToGo Blood Glucose Monitoring System (including blood glucose meter, blood glucose test strips and control solutions), fabricate de producătorul BioCare Corporation, Taiwan, dacă au intrat în posesia Certificatului de verificare falsificat nr. V1 077360 0016 Rev, care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) pentru acest producător și acest dispozitiv, la data de 2019-04-08, valabil până la data de 2022-01-22.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  24.09.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Disposable Anesthetic Breathing Circuits, Disposable Heat and Moisture Exchanger Filters, Disposable Tracheal Tubes, Disposable Oxygen Masks, Disposable Anesthetic Masks, Laryngeal Mask Airway, Disposable Manual Resuscitators, Disposable Heparin Cap, Disposable Suction Catheters, Disposable Three Way Stopcock, Latex Foley Catheters, Laryngoscope Blades, Wound Drainage System, Tracheostomy Tubes, Nelaton Catheters, Stomach Tubes, All Silicone Stomach Tubes, Feeding Tubes, Reinforced Endotracheal Tubes, Bacteria/Viral Filters, Humidifier, Chest Drainage Bottle, Condom Catheters, Disposable Venturi Masks, Disposable Venturi Masks, Disposable Nebulizer Masks, Disposable Oxygen Masks with Reservoir Bags Nasal Oxygen Cannula, Disposable Syringe, Infusion Sets, Blood Transfusion Sets, Insulin Syringes, Hypodermic Needles, Blood Lancets, Extension Tubes, Disposable IV Catheters, Surgical Gloves, Surgical Suture, Digital Thermometers, Paraffin Gauze, Closed Suction System, Infusion Sets With Burette, Bubble Tubes, Connecting Tubes with Yankauer Handle, Spinal Needles, Tracheostomy Mask, Nebulizer Device, Electronic Sphygmomanometer, Infrared Thermometer, Fingertip Pulse Oximete, Disposable Electrosurgical Pencil; Rectal Tubes, Disposable Umbilical Cord Clamps, Surgical Brush, Disposable I.D. Bracelets, Disposable Air Ways, Disposable Urine Bag, Alcohol Swabs, Gauze Swabs, Gauze Bandage, Swabs, Non-woven Field, Apron, Medical Bandage, Suction Liner; Aneroid Sphygmomanometers fabricate de producătorul Ningbo Sintrue Medical Instruments Co., Ltd., China, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. DD 60104785 0001 care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV Rheinland LGA Products GmbH, Germania (0197) la data de 2019-12-11, valabil până la data de 2022-11-26.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut se vor consulta informațiile din următorul anunț, postat pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România la Secțiunea ANUNȚURI IMPORTANTE – DISPOZITIVE MEDICALE:
  04.09.2020
  În atenția tuturor părților interesate (unități sanitare contractante, importatori și distribuitori de dispozitive medicale s.a.)
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  04.08.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Oxygen concentrator – product name: LG102P, LG103, fabricate de producătorul Oxytek Medical Technology Co., Ltd., China, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. 10014-2017-CE-RGC-NA-PS Rev 0.0 care ar fi emis de Organismul Notificat DNV GL Presafe AS, Norvegia (NB 2460) la data de 31.07.2018, valabil până la data de 31.07.2023.
  Certificatul valid cu nr. 10014-2017-CE-RGC-NA-PS Rev 0.0 a fost emis de Organismul Notificat DNV GL Presafe AS, Norvegia (NB 2460) pentru acest producător, la data de 31.07.2017, valabil până la data de 31.07.2022 și nu include tipurile de concentratoare LG102P, LG103.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  19.07.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit (pentru autotestare), fabricate de producătorul BEIJING LEPU MEDICAL TECHOLOGY, China, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. MDD-YD-0335853, care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV Rheinland LGA Products GmbH, Germania (0197) la data de 2021-05-18, valabil până la data de 2025-05-18.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut se vor consulta informațiile din următorul anunț, postat pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România la Secțiunea ANUNȚURI IMPORTANTE – DISPOZITIVE MEDICALE:
  04.09.2020
  În atenția tuturor părților interesate (unități sanitare contractante, importatori și distribuitori de dispozitive medicale s.a.)
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  10.06.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale fabricate de producătorul Surgi Edge, India, purtătoare de marcaj CE 2265, pentru care au intrat în posesia unui Certificat de conformitate CE care ar fi emis de Organismul Notificat 3EC International a.s., Slovacia (2265) pentru acest producător. Potrivit informațiilor care ne-au fost puse la dispoziție, acest producător nu este clientul Organismului Notificat 3EC International a.s., Slovacia (2265) și nu deține niciun certificat de conformitate CE valid emis de acest Organism.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  08.06.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Medical examination gloves fabricate de producătorul Shandong Aobo Medical Instrument Co. Ltd., China, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. 6706GB410171025 care ar fi emis de Organismul Notificat MEDCERT Zertifizierungs- und Prüfungsgesellschaft für die Medizin GmbH, Germania (0482) la data de 2017-10-25, valabil până la data de 2022-03-14.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  04.06.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Laser therapy devices, Shockwave Therapy Machine, Smart Tecar, fabricate de producătorul Shenzhen Raycome Health Technology Co., China, dacă au intrat în posesia unei copii falsificate a Certificatului de conformitate CE nr. 7120GB410201209A emis de Organismul Notificat MEDCERT Zertifizierungs- und Prüfungsgesellschaft für die Medizin GmbH, Germania (0482) la data de 2020-12-09, valabil până la data de 2024-05-27, copie care cuprinde în anexa la certificat exact aceste tipuri de dispozitive medicale.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales iîn contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  24.05.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Thermometer, Pulse Oximeter, signs Monitor, Multiparameter Patient Monitor, fabricate de producătorul HEYUAN LEYUAN INTELLIGENT TECHNOLOGY CO.,LTD, China, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. G1 076561 0010 Rev.00, care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2020-03-02, valabil până la data de 2024-05-26.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut se vor consulta informațiile din următorul anunț, postat pe site-ul ANMDMR la Secțiunea ANUNȚURI IMPORTANTE – DISPOZITIVE MEDICALE:
  04.09.2020
  În atenția tuturor părților interesate (unități sanitare contractante, importatori și distribuitori de dispozitive medicale s.a.)
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  21.05.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Sterile Gauze Swab with/without X-Ray, Sterile Lap Sponge with/without X-Ray, Sterile Lap Sponge with Barium Strip, Sterile Gauze Ball with/without X-Ray, Infusion Set for Single Use(with Needle), Sterile Hypodermic Syringe for Single Use(with Needle), Disposable Sterile Hypodermic Needle, Oxygen Mask, Nebulizer Mask, Latex Surgical Gloves, fabricate de producătorul Shaoxing Medply Medical Products Co. Ltd., China, dacă au intrat în posesia unei copii falsificate a Certificatului de conformitate CE nr. G2 093943 0003 Rev.01 emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2021-02-14, valabil până la data de 2023-02-13.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut se vor consulta informațiile din următorul anunț, postat pe site-ul ANMDMR la Secțiunea ANUNȚURI IMPORTANTE – DISPOZITIVE MEDICALE:
  04.09.2020
  În atenția tuturor părților interesate (unități sanitare contractante, importatori și distribuitori de dispozitive medicale s.a.)
  Pentru a preveni introducerea in lantul legal de distributie, mai ales in contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respecta cerintele de reglementare aplicabile, va rugam sa manifestati prudenta maxima, sa consultati permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informari si sa va asigurati ca produsele pe care le achizitionati provin de la distribuitori avizati de institutia noastra, in conformitate cu dispozitiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

 • Anunț important

  21.05.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Surgical Drape, Surgical Gown, Surgical Pack, Latex Examination Glove, Nitrile Examination Glove, Medical Face Mask, Medical Cap, Medical Shoe Cover, Vaginal Speculum, fabricate de producătorul HeNan YADU Industrial Co., Ltd., China, dacă au intrat în posesia unei copii falsificate a Certificatului de conformitate CE nr. G2S 104411 0002 Rev. 00 emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2019-11-08, valabil până la data de 2024-05-26.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut se vor consulta informațiile din următorul anunț, postat pe site-ul ANMDMR la Secțiunea ANUNȚURI IMPORTANTE – DISPOZITIVE MEDICALE:
  04.09.2020
  În atenția tuturor părților interesate (unități sanitare contractante, importatori și distribuitori de dispozitive medicale s.a.)
  Pentru a preveni introducerea in lantul legal de distributie, mai ales in contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respecta cerintele de reglementare aplicabile, va rugam sa manifestati prudenta maxima, sa consultati permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informari si sa va asigurati ca produsele pe care le achizitionati provin de la distribuitori avizati de institutia noastra, in conformitate cu dispozitiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

 • Anunț important

  21.05.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Nitrile examination gloves, fabricate de producătorul Guangzhou Pidegree Medical Technology Co., Ltd., China, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. 6706GB415100225, care ar fi emis de Organismul Notificat MEDCERT Zertifizierungs- und Prüfungsgesellschaft für die Medizin GmbH, Germania (0482) la data de 2020-02-25, valabil până la data de 2025-11-09, în conformitate cu Anexa II – Essential Requirements according to the PPE-Directive 89/686/EEC.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul ANMDMR pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  10.05.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Sterile Hypodermic Syringe for Single Use – Type: Hypodermic Syringe, Safety Syringe and Insulin Syringe, fabricate de de producătorul International Company for Medical Necessities (I.CO), Egipt, pentru care a fost depistată pe piața UE o copie falsificată a Certificatului de conformitate CE nr. 2020-MDD/QS-107, emis de Organismul Notificat 3EC International a.s., Slovacia (2265) la data de 2020-08-12, valabil până la data de 2024-05-26.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut se vor consulta informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat 3EC International a.s., Slovacia, accesând linkurile:
  https://www.3ec.sk/en/services/falsificates/
  https://www.3ec.sk/en/services/suspension-or-withdrawal-of-certification/
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  10.05.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Sterile Medical Syringes with Needles (Size: 1 ml, 3 ml (Infant), 3 ml (Adult), 5 ml, 10 ml), fabricate de de producătorul SAS Co. for Syringes Manufacturing, Egipt, pentru care a fost depistată pe piața UE o copie falsificată a Certificatului de conformitate CE nr. 2018-MDD/QS-011, emis de Organismul Notificat 3EC International a.s., Slovacia (2265) la data de 2018-06-13, valabil până la data de 2023-06-12.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut se vor consulta informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat 3EC International a.s., Slovacia, accesând linkurile:
  https://www.3ec.sk/en/services/falsificates/
  https://www.3ec.sk/en/services/suspension-or-withdrawal-of-certification/
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  21.04.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Hy-Silk™ Light, Hy-Silk™ Deep, Hy-Silk™ Ultra Deep, respectiv Crosslinked Hyaluronic Acid With Lidocaine With provision for Inclusion of Biocompatible Materials less than 2% Weight, fabricate de producătorul +Biio-P Pharmaceutical Manufacturing, Coreea, dacă au intrat în posesia Certificatelor de conformitate CE falsificate nr. 1434-MDD-327/2020 și respectiv nr. 1434-MDD-328/2020, care ar fi emise de Organismul Notificat Polish Centre for Testing and Certification, Polonia (1434), valabile de la data de 27.08.2020 până la data de 27.05.2024.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  21.04.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Sterile Gauze Swab with/without X-Ray, Sterile Lap Sponge with/without X-Ray, Sterile Lap Sponge with Barium Strip, Sterile Gauze Ball with/without X-Ray, Infusion Set for Single Use(with Needle), Sterile Hypodermic Syringe for Single Use(with Needle), Disposable Sterile Hypodermic Needle, Oxygen Mask, Nebulizer Mask, Latex Surgical Gloves fabricate de producătorul Shaoxing Medply Medical Products Co. Ltd., China, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. G2 093943 0003 Rev.01 care ar fi emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), valabil de la data de 2021-02-14 până la data de 2023-02-13.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut se vor consulta informațiile din următorul anunț, postat pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România la Secțiunea ANUNȚURI IMPORTANTE – DISPOZITIVE MEDICALE:
  04.09.2020
  În atenția tuturor părților interesate (unități sanitare contractante, importatori și distribuitori de dispozitive medicale s.a.)
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  12.04.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Soft Contact Lens, fabricate de producătorul YIWU QIAOTI E-commerce CO., LTD, China, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. HD 60117242 0001, care ar fi emis pentru acest producător de Organismul Notificat TÜV Rheinland LGA Products GmbH, Germania (0197) la data de 2017-05-27, valabil până la data de 2022-03-15.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut se vor consulta informațiile din următorul anunț, postat pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România la Secțiunea ANUNȚURI IMPORTANTE – DISPOZITIVE MEDICALE:
  04.09.2020
  În atenția tuturor părților interesate (unități sanitare contractante, importatori și distribuitori de dispozitive medicale s.a.)
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  29.03.2021
  În atenția importatorilor și distribuitorilor de teste PCR și centrelor de testare COVID-19
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de teste PCR precum și centrele de testare COVID-19 că au fost depistate pe piața UE teste PCR falsificate pentru depistarea COVID-19, lot 04/2020, item 0097654236, fabricate de producătorul SHENZHEN PHARMACEUTICAL CO. LTD., China.
  Dacă ați intrat în posesia acestor produse, însoțite de documentul ”EC-Declaration of Conformity for CE-Marking accordion to Council Directive 98/79/EEC” care se pretinde a fi emis de Organismul TUV Rheinland LGA Products GmbH, Germania, la finalul căruia se precizează:
  Declaration of conformity: Detection Test for Coronavirus disease 2020
  COVID-19 PCR RAPID TEST
  GIVD CODE: 28.08.36.91
  The validity with the date of issue.
  August 28, 2020
  pe capacul de plastic al tamponului de recoltare fiind vizibil marcajul CE 0373, nu le utilizați și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  22.03.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul ”Latex and Nitrile Surgical Powder free Glove, Sterile / Trade mark: Superieur Gloves”, fabricate de un producător cu denumire neidentificată, Route 1, Long Thanh Industrial Zone Long Thanh District, Dong Nai Province 76211, Vietnam, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. G2 0493 Rev. 03, care ar fi emis Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), valabil de la data de 2020-02-19 până la data de 2024-07-28.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut se vor consulta informațiile din următorul anunț, postat pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din Româniala Secțiunea ANUNȚURI IMPORTANTE – DISPOZITIVE MEDICALE:
  04.09.2020
  În atenția tuturor părților interesate (unități sanitare contractante, importatori și distribuitori de dispozitive medicale s.a.)
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  11.03.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Cross-linked Hyaluronic Acid Dermal Filler with PDRN, pentru care a fost depistată pe piața UE o copie falsificată a Certificatului de conformitate CE nr. 2017-MDD/QS-044, emis de Organismul Notificat 3EC International a.s., Slovacia (2265) la data de 2017-10-02, valabil până la data de 2022-10-01.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut se vor consulta informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat 3EC International a.s., Slovacia, accesând linkurile:
  https://www.3ec.sk/en/services/falsificates/
  https://www.3ec.sk/en/services/suspension-or-withdrawal-of-certification/
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  26.02.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Protective Clothing & Equipment, Sterile NaCl-solutions – Physical acting products for the treatment of gastro-intestinal disorders – Physical acting products for the treatment of topical applications – Products for the treatment of dry eyes – Products for the treatment of vaginal disorders – Products for alleviation of haemorrhoidal disorders – Products for the treatment of sore throat, dry cough and hoarseness – Physically acting products for the application on mucous membranes, fabricate de producătorul Medi-Inn GmbH, Germania, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. 3558GB414200519, care ar fi emis pentru acest producător de Organismul Notificat MEDCERT Zertifizierungs- und Prüfungsgesellschaft für die Medizin GmbH, Germania (0482), la data de 2020-05-19, valabil până la data de 2024-05-27.
  Deținătorul de drept al certificatului de conformitate CE nr. 3558GB414200519, emis de Organismul Notificat MEDCERT Zertifizierungs- und Prüfungsgesellschaft für die Medizin GmbH, Germania (0482) la data de 2020-05-19, valabil până la data de 2024-05-27, este producătorul Hälsa Pharma GmbH, Germania, pentru dispozitivele medicale de tipul Isotonic NaCl-solutions – Sterile NaCl-solutions – Physical acting products for the treatment of gastro-intestinal disorders – Physical acting products for the treatment of topical applications – Products for the treatment of dry eyes – Products for the treatment of vaginal disorders – Products for alleviation of haemorrhoidal disorders – Products for the treatment of sore throat, dry cough and hoarseness – Physically acting products for the application on mucous membranes.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  26.02.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul Laser therapy devices – Laser probes, Pulsewave blood pressure monitors, fabricate de producătorul SHENZHEN AFKMED CO., LTD., China, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. 7120GB410201209A, care ar fi emis pentru acest producător de Organismul Notificat MEDCERT Zertifizierungs- und Prüfungsgesellschaft für die Medizin GmbH, Germania (0482), la data de 2020-12-09, valabil până la data de 2024-05-27.
  Deținătorul de drept al certificatului de conformitate CE nr. 7120GB410201209A, emis de Organismul Notificat MEDCERT Zertifizierungs- und Prüfungsgesellschaft für die Medizin GmbH, Germania (0482) la data de 2020-12-09, valabil până la data de 2024-05-27, este producătorul Shenzhen Raycome Health Technology Co., China.
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 • Anunț important

  19.02.2021
  În atenția tuturor importatorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale
  Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul ”Non Sterile Latex Surgical Gloves(Powdered & Powder Free)Latex Examination Gloves( Powdered & Powder Free), Nitrile Examination Gloves( Powdered & Powder Free), Plastic Gloves, Vinyl Gloves, Household Gloves, Disposable Mask, Cap, Apron, Gowns, Shoe cover & Leggings”, fabricate de producătorul John Holbert Medical Holding, Polonia, dacă au intrat în posesia Certificatului de conformitate CE falsificat nr. G2S 12 03 62218 009, care ar fi emis Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), valabil de la data de 2020-03-21 până la data de 2023-04-17.
  Pentru verificări proprii privind validitatea Certificatului de conformitate CE deținut se vor consulta informațiile din următorul anunț, postat pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România la Secțiunea ANUNȚURI IMPORTANTE – DISPOZITIVE MEDICALE:
  04.09.2020
  În atenția tuturor părților interesate (unități sanitare contractante, importatori și distribuitori de dispozitive medicale s.a.)
  Pentru a preveni introducerea în lanțul legal de distribuție, mai ales în contextul pandemiei COVID-19, a unor dispozitive medicale neconforme, care nu respectă cerințele de reglementare aplicabile, vă rugăm să manifestați prudență maximă, să consultați permanent site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru astfel de informări și să vă asigurați că produsele pe care le achiziționați provin de la distribuitori avizați de instituția noastră, în conformitate cu dispozițiile art. 926 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.