> Raportează o reacție adversă
> Comunicări directe către profesioniștii din domeniul sănătății
> Medicamente supuse unei monitorizări suplimentare
> Întrebări și răspunsuri referitoare la siguranța medicamentelor
> Informații pentru deținătorii de autorizații de punere pe piață
> Legislație specifică pentru farmacovigilență
> Raportare reacții adverse de către cetățenii din Ucraina

Raportează o reacție adversă

Ce este o reacție adversă?
O reactie adversă se definește ca „un raspuns nociv si nedorit, determinat de un medicament”. Aceasta înseamna că apare un efect nedorit sau neintenționat după ce ați utilizat un medicament. Sunt considerate reacții adverse si efectele nedorite care apar dupa supradozarea medicamentului, utilizarea gresita, abuzul si erorile de medicatie sau efectele nedorite aparute in urma expunerii profesionale.

In cazul in care observati sau suspectati aparitia unei reacții adverse la medicamente, va rugam sa va adresati medicului sau farmacistului. ANMDMR nu poate oferi sfaturi sau consiliere medicala.

Informare referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal din raportarea reacțiilor adverse

Va comunicam faptul ca ANMDMR, prin Directia Farmacovigilenta si Managementul Riscului, prelucreaza si stocheaza datele cu caracter personal din raportarea reacțiilor adverse, cu respectarea prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului, din 27 aprilie 2016, privind protecția persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) adoptat de Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene.

Mentionam faptul ca, prin completarea si transmiterea fiselor de raportare a reacțiilor adverse la ANMDMR (prin orice cale de transmitere), va dati consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal de catre ANMDMR, prin Directia Farmacovigilenta si Managementul Riscului, in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679.