> Raporteaza o reactie adversa
> Comunicari directe catre profesionistii din domeniul sanatatii
> Medicamente supuse unei monitorizari suplimentare
> Intrebari si raspunsuri referitoare la siguranta medicamentelor
> Informatii pentru detinatorii de autorizatii de punere pe piata
> Legislatie specifica pentru farmacovigilenta

Raporteaza o reactie adversa

Ce este o reactie adversa?
O reactie adversa se defineste ca „un raspuns nociv si nedorit, determinat de un medicament”. Aceasta inseamna ca apare un efect nedorit sau neintentionat după ce ati utilizat un medicament. Sunt considerate reactii adverse si efectele nedorite care apar dupa supradozarea medicamentului, utilizarea gresita, abuzul si erorile de medicatie sau efectele nedorite aparute in urma expunerii profesionale.

In cazul in care observati sau suspectati aparitia unei reactii adverse la medicamente, va rugam sa va adresati medicului sau farmacistului. ANMDMR nu poate oferi sfaturi sau consiliere medicala.

Informare referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal din raportarea reactiilor adverse

Va comunicam faptul ca ANMDMR, prin Directia Farmacovigilenta si Managementul Riscului, prelucreaza si stocheaza datele cu caracter personal din raportarea reactiilor adverse, cu respectarea prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului, din 27 aprilie 2016, privind protecția persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) adoptat de Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene.

Mentionam faptul ca, prin completarea si transmiterea fiselor de raportare a reactiilor adverse la ANMDMR (prin orice cale de transmitere), va dati consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal de catre ANMDMR, prin Directia Farmacovigilenta si Managementul Riscului, in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679.