08.01.2019
In atentia tuturor colaboratorilor ANMDM
ANMDM, institutie de importanta strategica nationala, urmareste constant o comunicare eficienta cu toate partile interesate (reprezentanti ai industriei farmaceutice, medici, farmacisti, asistenti, mediul academic, pacientii, mass-media). In acest context, ANMDM reitereaza angajarea, in ultimele doua luni, intr-un proces dinamic de recuperare a intarzierilor in soluționarea solicitarilor, inregistrate in timp, proces care a devenit posibil printr-o realocare a resurselor existente si un management adecvat.
Avand in vedere importanta acestei masuri pentru asigurarea pacientilor cu noi medicamente, ANMDM apeleaza la primirea unui suport din partea aplicantilor, in sensul anunțării din timp a intentiei de retragere a unui dosar de autorizare. Este important, in acest demers demarat de ANMDM, sa nu se piarda un timp pretios in activitatea de evaluare, in vederea autorizarii de punere pe piața a unor medicamente.
ANMDM adreseaza asociatiilor de producatori de medicamente (ARPIM, APMGR, PRIMER) rugamintea de a disemina acest mesaj in randul tuturor membrilor.
Un parteneriat real intre toate partile implicate in piata farmaceutica reprezinta unica solutie pentru indeplinirea obiectivului comun de protejare a sanatatii publice.