08.05.2017
In atentia persoanelor interesate
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a organizat luni, 8 mai 2017, o noua intalnire de lucru cu reprezentantii Aliantei Nationale pentru Boli Rare si ai mass-media, cu ocazia celebrarii Zilei Europene a Drepturilor Pacientilor.
In deschiderea intrunirii, Dr. Nicolae Fotin, Presedintele ANMDM, a evidentiat, pe langa cele 14 drepturi fundamentale, consfintite in Cartea Europeana a Drepturilor Pacientilor, deschiderea spre comunicarea cu asociatiile de pacienti, manifestata de Agentie in ultima perioada, care s-a concretizat in numeroase intalniri tematice pe diferite probleme de interes pentru acestea, ca studiile clinice, informatiile despre medicamente cuprinse in prospectul utilizatorului, raportarea reactiilor adverse si altele.
Dr. Roxana Stroe, Sef al Serviciului de Farmacovigilenta si Managementul Riscului din cadrul ANMDM si Dr. Vlad Negulescu, Sef al Departamentului Evaluare Tehnologii Medicale, au prezentat lucrari referitoare la implicarea pacientilor in activitatea de farmacovigilenta a ANMDM si respectiv, despre rolul pacientilor in evaluarea tehnologiilor medicale.
Ambele lucrari au fost urmate de sesiuni de intrebari si raspunsuri punctuale, menite sa aduca clarificari ale aspectelor dezbatute.
In incheiere, doamna Dorica Dan, Presedintele Aliantei Nationale pentru Boli Rare si Dr. Nicolae Fotin, Presedintele ANMDM au subliniat importanta unor astfel de intalniri pentru atingerea unui obiectiv comun Aliantei asociatiilor de pacienti si Agentiei, acela de a gasi solutii viabile pentru accesul pacientilor la tratament adecvat, in Romania.