09.05.2024
În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă sau să pună la dispoziție pe piața din România dispozitive medicale de tipul: ”Intense Pulsed Light for medical use + Diode Laser Equipment for medical use, CO2 Fractional Laser Equipment for medical use” fabricate de producătorul Beijing Globalipl Development Co., Ltd., China, pentru care au intrat în posesia copiei falsificate a certificatului de conformitate CE nr. G1 002325 0002 Rev. 01, care ar fi emisă de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2023-10-28, valabilă până la 2027-12-31.
În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României ”Intense Pulsed Light for medical use + Diode Laser Equipment for medical use, CO2 Fractional Laser Equipment for medical use” de la producătorul Beijing Globalipl Development Co., Ltd.,China, în baza copiei falsificate, nu le utilizați și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
Certificatul valid, deținut de acest producător, are același număr și a fost emis inițial de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2018-12-07, valabil până la data de 2023-10-27, pentru aceleași categorii de produse.
Pentru verificări proprii, recomandăm părților interesate să consulte informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând linkurile de mai jos:
Baza de date cu certificate emise:
https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
Baza de date cu certificate falsificate:
https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate