12.06.2024
În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă sau să pună la dispoziție pe piața din România dispozitive medicale de tipul: ”Diagnostic Ultrasound Systems, Wireless Probe Type Ultrasound Scanner” fabricate de producătorul Sonostar Technologies Co., Ltd., China, pentru care au intrat în posesia copiei falsificate a certificatului CE nr. G1 095448 0004 Rev. 00 care ar fi emisă de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2018-08-30.
În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României ”Diagnostic Ultrasound Systems, Wireless Probe Type Ultrasound Scanner” de la producătorul Sonostar Technologies Co., Ltd., China China, în baza copiei falsificate, nu le utilizați și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
Certificatul valid, deținut de acest producător, a avut același număr, a fost emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), la data de 2017-06-22, suplimentat la 2018-08-30, a fost valabil până la data de 2022-06-21 si a acoperit aceleași categorii de produse.
Pentru verificări proprii, recomandăm părților interesate să consulte informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând linkurile de mai jos:
Baza de date cu certificate emise:https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
Baza de date cu certificate falsificate:
https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate