13.11.2018
In atentia persoanelor interesate
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) urgenteaza procesul de emitere a autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor
Aceasta masura face parte din initiativele demarate de noua conducere a Agentiei si menite sa eficientizeze activitatea acesteia. Scurtarea procesului de autorizare a medicamentelor va creste accesibilitatea pacientilor la tratament, contribuind semnificativ, in final, la consolidarea sanatatii publice din Romania.
Astfel, una dintre principalele prioritati ale ANMDM pentru perioada urmatoare este recuperarea cat mai rapida a intarzierilor in emiterea autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor. Pentru a asigura o dinamica adecvata procesului, frecventa intrunirilor Comisiei de autorizare de punere pe piata a medicamentelor creste, devenind saptamanala. Pana in prezent, Comisia se intrunea o data pe luna.
In cadrul ultimei sedinte a Comisiei de autorizare de punere pe piata a medicamentelor, ce a avut loc saptamana trecuta, au fost avizate favorabil 55 de dosare care se refera la medicamente destinate tratamentului unor afectiuni din arii terapeutice importante precum oncologie, diabet, hepatita si HIV, ducand implicit la facilitarea accesului pacientilor la aceste tratamente.
Comisia se va intruni din nou, saptamana aceasta, vineri, atunci cand vor fi evaluate aproximativ 60 de dosare.