14.12.2023
În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă sau să pună la dispoziție pe piața din România dispozitive medicale de tipul: ”Disposable Latex Surgical Gloves, Disposable Latex Examination Gloves” fabricate de producătorul Pidegree Industrial Co.,Limited., China, dacă au intrat în posesia copiei falsificate a certificatului CE nr. G2 074980 0012 Rev. 01 care ar fi emisă de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2020-03-04, valabilă până la data de 2024-05-26 pentru acest producător.
În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României ”Disposable Latex Surgical Gloves”, ”Disposable Latex Examination Gloves” de la producătorul Pidegree Industrial Co.,Limited., China, nu le utilizați și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
Certificatul valid cu aceleași date de identificare, respectiv număr, dată de emitere și de expirare și categoria de produse Disposable Latex Surgical Gloves, a fost emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), pentru producătorul Tianchang Hengsheng Medical Devices Co.,Ltd., China.
Pentru verificări proprii, recomandăm părților interesate să consulte informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând linkurile de mai jos:
Baza de date cu certificate emise:
https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
Baza de date cu certificate falsificate:
https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate