20.08.2015
In atentia persoanelor interesate
Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a incheiat, in data de 19 august 2015, un Memorandum de intelegere cu Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Serbia (ALIMS). Partile au convenit asupra acordarii de sprijin, de catre ANMDM, in domeniul calitatii, eficacitatii si sigurantei medicamentului de uz uman, in vederea alinierii ALIMS la legislatia europeana de profil.
Memorandumul a fost incheiat la Belgrad de catre conducerea ANMDM, prin dr. Marius Savu, presedintele agentiei, si dr. Sasa Jacovic, director ALIMS.
„Prin acest memorandum se urmareste, printre altele, stabilirea unei retele de corespondenta pentru schimbul de informatii stiintifice si tehnice conforme cu legislatia europeana si legislatiile nationale in vigoare. Practic, specialistii ANMDM vor manifesta totala disponibilitate in ceea ce priveste expertiza dobandita in anii de dupa aderarea Romaniei la UE”, a subliniat dr. Marius Savu, presedintele ANMDM.
Conducerea ANMDM isi exprima convingerea ca prin eforturile comune depuse, ALIMS, ca autoritate nationala competenta in domeniul medicamentului de uz uman si al dispozitivelor medicale in Serbia, va fi in masura sa se integreze, in conditii optime, in reteaua Agentiilor Europene ale Medicamentului, dupa aderarea la Uniunea Europeana.