21.06.2024
În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă sau să pună la dispoziție pe piața din România dispozitive medicale de tipul: ”UNIQA Dental Implants- Systems: Dental Implants, Dental Abutments and Superstructures” fabricate de producătorul UNIQA Dental Ltd., Israel, pentru care au intrat în posesia copiei falsificate a certificatului CE nr. D1437000001 care ar fi emisă de Organismul Notificat mdc medical device certification GmbH, Germania (0483) la data de 2023-02-18, valabilă până la data de 2028-02-18 pentru acest producător.
În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României ”UNIQA Dental Implants- Systems: Dental Implants, Dental Abutments and Superstructures” de la producătorul UNIQA Dental Ltd., Israel, în baza copiei falsificate, nu le utilizați și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
Certificatul valid, deținut de acest producător, a avut același număr, a fost emis de Organismul Notificat mdc medical device certification GmbH, Germania (0483) la data de 2019-02-18 și a fost valabil până la data de 2023-02-18 pentru aceleași categorii de produse.
Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să consulte această informație pe site-ul Organismului Notificat mdc medical device certification GmbH, Germania (0483) accesând linkul de mai jos:
https://www.mdc-ce.de/downloads/mdc-documents/lists-of-certificates.html?L=