25.03.2015
In atentia persoanelor interesate
Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a organizat, miercuri, 25 martie 2015, o masa rotunda cu reprezentantii mai multor asociatii ale pacientilor, in cadrul careia s-au abordat aspecte privind activitatea de farmacovigilenta si s-a prezentatat Fisa pacientului pentru raportarea spontana a reactiilor adverse la medicamente.
La intalnire au fost prezenti reprezentanti ai Asociatiei pentru Protectia Pacientilor, Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice (APAH-RO), Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC), Uniunii Nationale a Organizatiilor Pacientilor Afectati HIV/SIDA (UNOPA), Asociatiei Daruieste Viata, Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania, Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune, Asociatiei pentru Boli Rare si Fundatiei Baylor Marea Neagra.
Din partea ANMDM au participat dr. Marius Tanasa, vicepresedintele Agentiei, specialisti din cadrul Serviciului de Farmacovigilenta si Management al Riscului, precum si reprezenanti ai Departamentului Politici si Strategii.
Reprezentantii asociatiilor si-au exprimat deschiderea fata de popularizarea Fisei destinate pacientilor, precum si disponibilitatea de a posta respectivul formular pe site-urile proprii.
ANMDM incurajeaza atat pacientii, cat si profesionistii din domeniul sanatatii sa raporteze reactiile adverse suspectate la medicamente, inclusiv la vaccinuri. Raportand reactiile adverse si pacientii pot contribui la imbunatatirea profilului de siguranta a medicamentelor si in acest fel la protejarea sanatatii publice.
Fisa pacientului pentru raportarea spontana a reactiilor adverse la medicamente poate fi accesata pe website-ul ANMDM la urmatorul link: /farmacovigilenta/raporteaza-o-reactie-adversa/
La incheierea mesei rotunde, reprezentantii ANMDM si-au exprimat disponibilitatea de a organiza periodic intalniri cu reprezentanti ai asociatiilor de pacienti si pe alte teme de interes.