25.09.2023
În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă pe piața din România dispozitive medicale de tipul: Diode laser hair removal machine for medical use fabricate de producătorul Beijing Lead Beauty S & T Co. Ltd., People’s Republic of China, dacă au intrat în posesia copiei falsificate a Certificatului de conformitate CE nr. G1 005392 0002 Rev. 01 care ar fi emisă de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), la data de 2020-02-17, valabilă până la data de 2024-05-26 pentru acest producător.
Certificatul valid, cu aceleași date de identificare, respectiv număr, dată de emitere și de expirare și categoriile de dispozitive medicale Diode laser hair removal machine for medical use, Intense pulsed light therapy device (IPL) for medical use, a fost emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), pentru producătorul Beijing Nubway S & T Co., Ltd., People’s Republic of China.
În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României Diode laser hair removal machine for medical use de la producătorul Beijing Lead Beauty S & T Co. Ltd., People’s Republic of China, nu le utilizați sau puneți la dispoziție pe piață și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
Pentru verificări proprii recomandăm părților interesate să consulte informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând linkurile de mai jos:
Baza de date cu certificate:
https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
Baza de date cu certificate falsificate:
https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate