27.04.2020
În atenția persoanelor interesate
ANMDMR se aliniaza la recomandarile formulate in documentul cu intrebari si raspunsuri dezvoltat, în cooperare, de Comisia Europeană, Grupul de coordonare pentru procedurile de recunoastere mutuala si descentralizata – uman („CMDh”), Grupul de lucru al inspectorilor și Agenția Europeană a Medicamentului („EMA”).
https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/human-use/docs/guidance_regulatory_covid19_en.pdf
Documentul evidentiaza adaptările cadrului de reglementare pentru a aborda provocările generate de pandemia COVID-19, cu un accent special pe medicamente esentiale pentru utilizarea la pacienții cu COVID-19.
Recomandarile vor fi actualizate pentru a raspunde la noi întrebări ale partilor interesate, urmand a fi adaptate in continuare la evoluția pandemiei.
Pentru eficientizarea comunicării pe probleme legate de modificarea cadrului de reglementare in domeniul medicamentului de uz uman, in contextul mentionat, ANMDMR a creat adresa de e-mail dedicată: covid19@anm.ro.
ANMDMR, reprezentată în CMDh, vă informează cu privire la documentul cu recomandări ce urmează a fi emis de Grupul de coordonare și care va fi publicat pe site-ul CMDh. Link-ul către acest document va fi publicat pe site-ul ANMDMR imediat ce va fi disponibil.