30.01.2024
În atenția tuturor importatorilor, distribuitorilor și utilizatorilor de dispozitive medicale
ANMDMR atenționează toți importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale să nu introducă sau să pună la dispoziție pe piața din România dispozitive medicale de tipul: ”Blood Collection Needles for Single Use, Disposable Blood Lancets, Disposable Safety Lancets” fabricate de producătorul Liuyang Sanli Medical Technology Development Co.,Ltd., China, pentru care au intrat în posesia copiei falsificate a certificatului CE nr. G2 099529 0002 Rev. 00 care ar fi emisă de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123) la data de 2019-07-31, valabilă până la data de 2024-07-30 pentru acest producător.
În cazul în care ați intrat în posesia unor astfel de dispozitive medicale sau în cazul în care aveți cunoștință de distribuitori care comercializează pe teritoriul României ”Blood Collection Needles for Single Use, Disposable Blood Lancets, Disposable Safety Lancets” de la producătorul Liuyang Sanli Medical Technology Development Co.,Ltd., China, în baza certificatului falsificat, nu le utilizați și sesizați Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – Serviciul Supraveghere Piață la datele de contact existente pe site-ul ANMDMR.
Certificatul valid deținut de acest producător are același număr și a fost emis de Organismul Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), la data de 31.07.2018, valabil până la data de 30.07.2023 pentru aceleași categorii de produse.
Pentru verificări proprii, recomandăm părților interesate să consulte informațiile disponibile pe site-ul Organismului Notificat TÜV SÜD Product Service GmbH, Germania (0123), accesând linkurile de mai jos:
Baza de date cu certificate emise:
https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank
Baza de date cu certificate falsificate:
https://www.tuvsud.com/de-de/dienstleistungen/produktpruefung-und-produktzertifizierung/zertifikatsdatenbank/tuev-sued-pruefzeichen/liste-gefaelschter-zertifikate