30.07.2018
In atentia persoanelor interesate
Pentru transmiterea pe cale electronica la Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale a Scrisorii de intentie si a formularului de plata in vederea achitarii taxei si tarifului pentru cererile de autorizare/reinoire a autorizatiei de punere pe piata a medicamentelor, este necesar sa se parcurga urmatorii pasi.
Pasul 1. Se acceseaza site-ul https://edirect.e-guvernare.ro
Pasul 2. Creare cont
Se acceseaza sectiunea „CONT NOU-Persoana juridica”, se completeaza rubricile din sectiune cu datele personale, inclusiv CUI-ul firmei, se alege un nume de utilizator si o parola. Confirmarea crearii contului se primeste pe adresa de email indicata de catre solicitant in formularul completat. Se acceseaza link-ul primit in email-ul de confirmare, contul fiind astfel creat.
Pasul 3. Autentificare in sistem
Pentru autentificarea in sistem se alege sectiunea „CONECTARE”
La sectiunea „Autentificati-va prin”:, se selecteaza eDirect
Se completeaza numele de „utilizator si parola”, se bifeaza sectiunea „Nu sunt robot”.
Pasul 4. Depunere documentatie
Pentru depunerea dosarului electronic se acceseaza sectiunea „Creeaza solicitare”.
In sectiunea ”Lanseaza solicitare” veti gasi informatii legate de documentele pe care trebuie sa le depuneti in vederea transmiterii si procesarii scrisorii de intentie si a formularului de plata in vederea achitarii taxei si tarifului pentru cererile de autorizare/reinoire a autorizatiei de punere pe piata a medicamentelor.
Dupa incarcarea documentatiei, daca este cazul, pot fi trecute observatii in rubrica dedicata. Pentru transmiterea solicitarii, dati click pe butonul „Lanseaza solicitare” si astfel, documentatia se transmite la Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale. Sistemul va genera o notificare „Solicitarea cu nr.PISEG # …. impreuna cu documentele depuse a fost înregistrata cu succes.”
Pasul 5. Preluare documentatie
Dosarul cu documentele incarcate in sistem urmeaza sa fie preluat de catre compartimentul de specialitate, moment in care, solicitantul va primi un email prin care i se comunica numarul de inregistrare intern.
Pasul 6. Compartimentul de specialitate va analiza documentatia depusa si daca va fi nevoie, va putea solicita si alte documente necesare prelucrarii dosarului. Stadiul solutionarii cererii poate fi urmarit pe site-ul PCUe, in sectiunea „Solicitarile mele” folosind numarul PISEG.
Pasul 7. Dupa solutionarea solicitarii de catre compartimentul de specialitate si atasarea documentului final „Factura”, solicitantul primeste pe email, un mesaj prin care este instiintat ca solicitarea i-a fost solutionata.
Documentul final poate fi descarcat de pe platforma https://edirect.e-guvernare.ro.
Pentru asistenta tehnica legata de platforma edirect.e-guvernare.ro, utilizatorii pot apela la numarul de telefon 021.303.29.97, tasta 4.