15.01.2020
In atentia persoanelor interesate
Dr. Roxana Stroe a fost desemnată de domnul Victor Costache, ministrul Sănătății, în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), începând cu data de 14 ianuarie 2020.
Dr. Roxana Stroe este medic primar Farmacologie Clinică. Lucrează în cadrul ANMDMR de la sfârșitul anului 2010. A ocupat funcția de coordonator al Direcției Farmacovigilență și Managementul Riscului. Din 2014, este membru titular în Comitetul de evaluare a riscului in materie de farmacovigilență al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), iar din martie 2019, membru supleant al Consiliului de administrație al EMA.
Conform ordinului de numire, Dr. Roxana Stroe va exercita această funcție cu caracter temporar, până la organizarea concursului de ocupare a funcției de președinte sau revocare, conform legislației în vigoare.
Atribuțiile noului președinte constau atât în realizarea obiectivelor din domeniul de activitate al ANMDMR, cât și în stabilirea strategiei pentru desfășurarea în mod transparent și corect a concursurilor de președinte și vicepreședinte pentru această instituție, urmând ca metodologia de concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere ale acestei instituții să fie validată de reputați specialiști din domeniul de profil.