19.01.2021
În atenția persoanelor interesate
Numire Președinte ANMDMR
Începând de astăzi, 19 ianuarie 2021, dr. Roxana Stroe revine în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale. Dr. Roxana Stroe este medic primar farmacologie clinică și lucrează în cadrul ANMDMR de 11 ani. A condus Direcția Farmacovigilență și Managementul Riscului și din 2014 este membru titular în Comitetul de evaluare a riscului în materie de farmacovigilență al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), fiind implicată activ, împreună cu echipa Agenției și a Ministerului Sănătății, și în acțiunile organizate cu ocazia mandatului României la președinția Consiliului Uniunii Europene.
“Pandemia Covid-19 este o perioadă dificilă pentru noi toți dar, împreună cu Ministerul Sănătății, echipa de profesioniști a ANMDMR va continua să răspundă prompt provocărilor inerente pandemiei și să ofere soluții rapide și eficiente, în beneficiul pacientului român. Experții Agenției sunt parte activă a celor mai importante grupuri de lucru ale EMA și contribuie la implementarea strategiei europene de gestionare a crizei cauzate de virusul SARS-Cov-2.”
Mărirea echipei de experți, creșterea gradului de transparență a activităților desfășurate cu profesionalism, contribuția, împreună cu Ministerul Sănătății, CNAS și alte instituții relevante la proiectele de creștere a accesului pacienților la medicamente, sunt cateva dintre obiectivele imediate ale noului Președinte, dr. Roxana Stroe.