24.11.2020
În atenția persoanelor interesate
INFORMARE
Președintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDMR), Cristina Racoceanu, a participat marți, 24 noiembrie, la dezbaterea ”Vaccinuri împotriva COVID-19. Cât de aproape suntem de un succes european?”, organizată de domnul europarlamentar Cristian Bușoi, președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European și principal negociator al Programului de Sănătate al Uniunii Europene – EU4Health.
Pe 17 noiembrie Comisia Europeană a aprobat un al cincilea contract pentru achiziționarea de vaccin anti COVID-19. În cadrul evenimentului de marți, participanții au discutat cât de pregătită este România să primească aceste vaccinuri, cum ar trebui să arate strategia de vaccinare în țara noastră și dacă românii vor fi sau nu reticenți la a se vaccina împotriva COVID-19.
”Dezvoltarea unor vaccinuri sigure și eficiente rămâne o preocupare majoră la nivel internațional. Astăzi, la nivelul Comisiei Europene, se fac toate eforturile pentru a se garanta accesul la vaccinuri sigure și eficiente pentru întreaga Europă. ANMDMR participă la procesul de evaluare a acestor medicamente prin reprezentanții săi din grupurile de lucru ale Agenției Europene a Medicamentului (EMA). De asemenea, ANMDMR este membru al rețelei europene a laboratoarelor oficiale de control. Astfel, testarea seriilor de vaccin într-un astfel de laborator este recunoscută în întreaga Uniune Europeană și, implicit, în Romania”, a declarat Cristina Racoceanu, președintele ANMDMR.
La dezbatere au participat doamna Diana Păun, Consilier Prezidențial, domnul Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, doamna Adela Cojan, președinte Casa Națională de Asigurări de Sănătate, precum și reprezentanți ai furnizorilor de servicii de sănătate și ai industriei farmaceutice.