Raportarea unei reactii adverse asociate cu administrarea unui medicament de uz uman se poate realiza si prin completarea unei fise de raportare de reactii adverse corespunzatoare pentru pacienti, respectiv profesionisti din domeniul sanatatii.

Va rugam sa descarcati una din fisele pentru raportarea reactiilor adverse:

Fişa pacientului

Fisa profesionistului din domeniul sanatatii (aceasta fisa poate fi utilizata de catre: medici, farmaciști, medici dentiști, asistenți medicali, asistenți de farmacie)

* Pentru medicamente folosite in tratamente de ultima instanta, profesionistii sunt rugati sa completeze aceasta fisa de raportare.

Fisa respectiva se tipareste, se completeaza cu informatii cat mai exacte si se transmite catre ANMDMR prin posta/ fax/ e-mail utilizand urmatoarele date de contact:
– Adresa postala: Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania, Str. Mr. Stefan Sanatescu nr. 48, Sector 1, 011478, Bucuresti, Romania;
– Fax: +40 21 316 34 97
– E-mail: adr@anm.ro

* Dacă aveți întrebări, nelămuriri sau informații suplimentare referitoare la modalitatea de raportare a reacțiilor adverse suspectate, puteți utiliza următorul număr de telefon: +4031 423 2419 (disponibil în zilele de luni-joi, interval orar 09.30 – 16.30 și în ziua de vineri, interval orar 9.30-14.00) sau le puteți transmite pe adresa de e-mail: adr@anm.ro.